Update

Datorită numeroaselor cereri primite din partea organizațiilor care necesită mai mult timp pentru pregătirea proiectelor lor, suntem încântați să anunțăm că perioada de înscriere a fost prelungită până pe 3 noiembrie 2023, ora 17:00.
 

Împreună pentru comunități sănătoase

Suntem încântați să anunțăm proiectele selectate în cadrul celei de-a doua ediții a Campaniei „Soluții pentru Comunitate”. Mulțumim tuturor participanților pentru efortul depus!

Vă invităm să descoperiți lista celor zece proiecte excepționale, selectate în trei domenii esențiale: sănătate, educație și mediu.

 

Împreună pentru comunități sănătoase

În prima ediție a campaniei Soluții pentru Comunitate, juriul a ales 10 proiecte remarcabile. Descoperă rezultatele și află mai multe detalii despre fiecare în parte.

Soluții pentru comunitate

este o campanie de finanțare, lansată de Synevo România, alături de Asociația Medicover, pentru ONG-uri sau unități/instituții de învățământ care îndeplinesc condițiile de eligibilitate. Anul acesta continuăm să răsplătim cele mai bune 10 idei cu impact în Sănătate, Educație, Mediu și le transformăm în realitate pentru comunitățile noastre.

Au mai rămas

Finanțăm 10 proiecte, cu granturi de până la 15.000 euro.

Proiectele înscrise trebuie să facă parte din cel puțin una dintre cele 3 categorii:

 • Sănătate
 • Educație
 • Mediu

Campania este destinată exclusiv organizațiilor non-guvernamentale înființate de cel puțin 2 ani sau unităților/instituțiilor de învățământ care îndeplinesc condițiile de eligibilitate.

Află care sunt condițiile de eligibilitate și reguli de înscriere

Soluții pentru comunități

Proiecte pe care le-am susținut în perioada 2021-2022

Caravana cu Medici

Asociația Caravana cu Medici este fondată în 2014 de 5 medici rezidenți care au remarcat absența serviciilor medicale de bază în mediul rural, lipsa totală de educație medicală și mentalitatea total nepreventivă a românilor și au decis să găsească ei înșiși soluții pentru aceste probleme.

De atunci în fiecare an, în mai multe weekend-uri aceștia reunesc o echipă multi-disciplinară (20-30 de medici specialiști, rezidenți, studenți) și în colaborare cu autoritățile locale evaluează gratuit starea de sănătate a populației (între 150-200 de pacienți) din zona respectivă prin: consult clinic, analize medicale, electrocardiogramă, examene ecografice, consultații de specialitate: medicină internă, cardiologie, neurologie, oftalmologie, dermatologie, ginecologie, radiologie și imagistică medicală, pediatrie etc.

Caravana cu Medici își propune acordarea de îngrijiri medicale de bază, popularizarea testelor de screening și informarea persoanelor din mediul rural pentru a obține o populație mai responsabilă și mai dedicată propriei sănătăți și a celor din jur.

Complementar caravanelor, aceștia mai susțin și cursuri de educație medicală în școli, prin care sculptează mentalitatea tinerilor și formează o nouă generație cu principii solide bazate pe prevenție.

În anul 2021, Asociația Caravana cu Medici a organizat  35 de caravane în 21 de județe din țară: Ialomița, Prahova, Bacău, Sălaj, Bistrița Năsăud, Teleorman, Arad,  Constanța,  Tulcea, Alba Buzău, Caraș Severin,  Sibiu,  Iași, Mureș,  Brașov, Suceava, Botoșani,  Bihor,  Cluj,  Maramureș și a avut peste 1874 de beneficiari.

În acest an proiectul continuă, Synevo România fiind alături de Asociația Caravana cu Medici prin serviciile de diagnostic de laborator necesare pentru evaluarea stării de sănătate a populației.

Caravana de testări medicale ”Nu am făcut destul”

Caravana „Nu am făcut destul” organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), ajunsă la a noua ediție, s-a desfășurat în perioada septembrie-noiembrie 2022 în opt localități rurale aflate la mai mult de 20 de km de cel mai apropiat spital (Brăduleț, Corbeni și Ștefan cel Mare – Argeș; Brănești – Dâmbovița; Teșila – Prahova; Hotarele, Izvoarele – Giurgiu și Periș – Ilfov).

O echipă de medici specialiști și rezidenți, asistente medicale, studenți la facultăți de medicină și elevi la școli postliceale sanitare au mers în aceste comune (trei vizite pentru fiecare localitate) și au făcut testări medicale cu scopul de a depista boli oncologice: analize de sânge (hemogramă, profil lipidic, PSA), analize de urină (urocultură și sumar de urină), măsurarea glicemiei (instant și din sânge venos), tensiunii, greutății, înălțimii, ecografii mamare, consult urologic cu ecografie, consult dermatologic și dermatoscopie, evaluare pentru riscul de cancer pulmonar.

Pe lângă testările medicale gratuite, caravana a avut și o importantă componentă educațională. Medicii au discutat cu pacienții despre importanța prevenției și investigațiilor medicale, am oferit celor prezenți pliante și broșuri informative și am proiectat în sălile de așteptare video-uri educative. De asemenea, cu ajutorul unor mulaje care reproduc sâni sănătoși și sâni cu tumori maligne și benigne, femeile au învățat cum să își palpeze sânii.

Pe parcursul celor nouă ediții, caravana „Nu am făcut destul” a testat peste 9.600 de persoane din localități rurale din toată țara, cu implicarea a peste 550 de medici, asistente, studenți, voluntari. Și numai în ultimii cinci ani, în timpul caravanei au fost diagnosticate 8 femei cu cancer mamar și 13 persoane cu cancere de piele.

Synevo România a fost alături de acest proiect pe tot parcursul anului 2021, oferind serviciile de diagnostic de laborator necesare pentru evaluarea stării de sănătate a populației din mediul rural.

https://fabc.ro/campanii/actualizare-informatii-caravana-nu-am-facut-destul

Caravana ”Sănătatea vine la tine”

În perioada mai – iulie 2022 a avut loc Caravana „Sănătatea vine la tine”, organizată de Alianța Pacienților Cronici din România (APCR), o organizație nonguvernamentală formată în 2012 cu scopul de a face cunoscute şi respectate drepturile pacienţilor români.

În cadrul acestui proiect peste 1000 de persoane din mediul rural au beneficiat de investigații medicale gratuite. Echipe formate din medici specialiști, medici rezidenți, asistente medicale și voluntari aleși dintre elevii la școlile postliceale și studenții la medicină din Timișoara, Târgu Mureș, București, Iași și Craiova au făcut analize de sânge (hemogramă, profil lipidic, feritină), investigații pentru diagnosticarea diabetului (glicemie și glicată), EKG și evaluare pentru riscul bolilor cardiovasculare.

Synevo România a susținut acest proiect oferind serviciile de diagnostic de laborator necesare evaluării  stării de sănătate a populației .

SOS Satele copiilor

„SOS Satele Copiilor” este  o organizație neguvernamentală cu misiunea de a oferi o familie copiilor care au rămas fără sprijinul parental, dar și de a-i susține și proteja pe cei care riscă să-l piardă.

În cei aproape 30 de ani de activitate în România, ei au construit trei Sate SOS, în care sute de copii au crescut, au visat, au învățat și au devenit adulți responsabili și au ajutat sute de copii să rămână acasă, alături de familie, în comunitățile vulnerabile.

Ce fac ei în misiunea lor?

 • Oferă copiilor o familie iubitoare.
 • Susțin familiile vulnerabile.
 • Promovează drepturile copiilor.
 • Oferă o educație până la maturitate.

SOS Satele copiilor a implementat un program de asistare a tinerilor prin care aceștia sunt sprijniți în mod direct să-și termine studiile, să își găsească un loc de muncă potrivit și o locuință. După încetarea măsurii de protecție, tinerii SOS sunt acompaniați pentru o perioadă de trei ani, pentru ca integrarea în societate să fie cât mai lină.

Synevo România a susținut acest proiect acoperind cheltuielile integrale ale unei case din Satul SOS din Cisnădie, pentru o perioadă de 5 luni.

https://www.sos-satelecopiilor.ro

Programul înCerc al Asociației Medicover

Inițiat în 2017, programul „înCerc” pentru Prevenția Diabetului de Tip 2 și a Bolilor Civilizației este un instrument important de educație și sprijin direct în materie de sănătate.

Programul include un număr mare de copii de clasa a V-a din toate școlile din Ploiești și din Cluj-Napoca și are ca obiectiv principal îmbunătățirea stării de sănătate a copiilor de 10-12 ani prin reducerea riscului de apariție a diabetului de tip 2 și a bolilor civilizației.

Synevo este partener al acestui program încă de la demararea lui, investind astfel în educație și prevenție.

Prevenția începe de la vârste fragede, chiar înainte de vârsta adolescenței, iar tinerii care devin conștienți de riscurile unor boli ale timpurilor noastre sunt mai bine pregătiți pentru a-și construi o viață sănătoasă.

Despre înCerc: Programul de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 (in-cerc.ro)

Academia de Fotbal ”Gheorghe Hagi”

Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” este cel mai grandios proiect al fotbalului românesc. Acest proiect se doreşte a fi măsura recunoştinţei lui Gheorghe Hagi faţă de toţi cei care au avut încredere în el şi l-au susţinut de la primii paşi în fotbal şi până la retragere.

Prin crearea Academiei, Gheorghe Hagi a considerat că a venit momentul ca la rândul său să ofere cât mai multor copii şansa de a se pregăti la cel mai înalt nivel şi de a avea performanţe chiar mai mari decât ale sale. Academia este întinsă pe 7 hectare, în apropierea oraşului Constanţa, la Ovidiu.

Scopul principal al Academiei îl reprezintă iniţierea, formarea, dezvoltarea şi pregătirea copiilor şi juniorilor pentru performanţă la cel mai înalt nivel, atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Totodată, alte meniri ale Academiei sunt realizarea de acţiuni îndreptate către comunitate, îmbunătăţirea vieţii copiilor prin fotbal şi promovarea sportului ca un mod de viaţă sănătos.

Alte ONG-uri susținute în perioada 2021-2022

 • Asociația Autism Voice
 • Organizația Salvați Copiii
 • Crucea Roșie
 • Fundația Hope and Homes
 • Asociația Help Autism
 • Fundația Și Tu
 • Fundația Sfântul Dimitrie
 • Asociația Ana și copiii
 • ASCHF-R Filiala București Centrul de zi Aurora
 • Fundația HOSPICE Casa Speranței
 • Asociația Kineto Bebe
 • Asociația pentru intervenție în autism Suceava (AIAS)
 • Asociația Zi de Bine
 • Asociația United Kids
 • Fundația Breath Romania
 • Asociatia Atipic
 • Asociația Institul pentru cercetarea tulburărilor din spectrul autist Galați
 • Fundația CMU- Regina Maria
 • Asociația Maria Beatrice Alba Iulia
 • Asociația MagicCamp
 • Asociația  pentru Micuțul Noel
 • Asociația Atlas Arena
 • Asociația Code for Romania
 • Asociația Bookland
 • Fundația Metropolis
 • Fundația Hope and Homes for Children România
 • Asociația Dăruiește Aripi

Caravana cu Medici

Asociația Caravana cu Medici este fondată în 2014 de 5 medici rezidenți care au remarcat absența serviciilor medicale de bază în mediul rural, lipsa totală de educație medicală și mentalitatea total nepreventivă a românilor și au decis să găsească ei înșiși soluții pentru aceste probleme.

De atunci în fiecare an, în mai multe weekend-uri aceștia reunesc o echipă multi-disciplinară (20-30 de medici specialiști, rezidenți, studenți) și în colaborare cu autoritățile locale evaluează gratuit starea de sănătate a populației (între 150-200 de pacienți) din zona respectivă prin: consult clinic, analize medicale, electrocardiogramă, examene ecografice, consultații de specialitate: medicină internă, cardiologie, neurologie, oftalmologie, dermatologie, ginecologie, radiologie și imagistică medicală, pediatrie etc.

Caravana cu Medici își propune acordarea de îngrijiri medicale de bază, popularizarea testelor de screening și informarea persoanelor din mediul rural pentru a obține o populație mai responsabilă și mai dedicată propriei sănătăți și a celor din jur.

Complementar caravanelor, aceștia mai susțin și cursuri de educație medicală în școli, prin care sculptează mentalitatea tinerilor și formează o nouă generație cu principii solide bazate pe prevenție.

În anul 2021, Asociația Caravana cu Medici a organizat  35 de caravane în 21 de județe din țară: Ialomița, Prahova, Bacău, Sălaj, Bistrița Năsăud, Teleorman, Arad,  Constanța,  Tulcea, Alba Buzău, Caraș Severin,  Sibiu,  Iași, Mureș,  Brașov, Suceava, Botoșani,  Bihor,  Cluj,  Maramureș și a avut peste 1874 de beneficiari.

În acest an proiectul continuă, Synevo România fiind alături de Asociația Caravana cu Medici prin serviciile de diagnostic de laborator necesare pentru evaluarea stării de sănătate a populației.

Caravana de testări medicale ”Nu am făcut destul”

Caravana de testări medicale gratuite ”Nu am facut destul” organizată de Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer a ajuns în 2021 la Cea de-a opta ediție și s-a desfășurat în 8 weekenduri, în 12 sate din 6 județe (Tulcea – Sarichioi, Brăila – Tufești, Gropeni, Stăncuța, Teleorman – Islaz, Călărași – Vasilați, Grădiștea, Constanța – Grădina, Cuza Vodă, Mircea Vodă, Crucea, Buzău – Glodeanu-Siliștea).

Cei 1419 oamenii prezenți la testări au beneficiat gratuit de analize de sânge (hemoleucogramă, profil lipidic, PSA – antigenul specific prostatic, anticorpi COVID), analize de urină (biochimie urinară și sediment), ecografii mamare și renale, dermatoscopii – metodă modernă, rapidă și neinvazivă de examinare a pielii, EKG – electrocardiogramă, măsurători de tensiune arterială, puls, glicemie, indice de masă corporală, risc cardiovascular și pulmonar.

Pe lângă testări, caravana a avut și o componentă educativă – beneficiarii au primit informații despre cancerul mamar, cancerul pulmonar și melanom (cancer de piele), dar și despre importanța efectuării analizelor anuale de sânge. Femeile au învățat cum să își palpeze sânii cu ajutorul unor mulaje care reproduc tumori maligne și benigne.

Persoanele care au fost identificate cu suspiciuni la ecografiile mamare și renale, la dermatoscopii și la chestionarul pulmonar au primit sprijin pentru a-și face rapid mamografii și respectiv controale dermatologice și pulmonare suplimentare.

Examinările au fost făcute de medici specialiști și rezidenți care au fost asistați de studenți voluntari de la facultățile de Medicină și Farmacie din București, Constanța și Craiova.

Synevo România a fost alături de acest proiect pe tot parcursul anului 2021, oferind serviciile de diagnostic de laborator necesare pentru evaluarea stării de sănătate a populației din mediul rural.

Actualizare Informatii – Caravana Nu Am Facut Destul

Caravana ”Sănătatea vine la tine”

În perioada mai – iulie 2022 a avut loc Caravana „Sănătatea vine la tine”, organizată de Alianța Pacienților Cronici din România (APCR), o organizație nonguvernamentală formată în 2012 cu scopul de a face cunoscute şi respectate drepturile pacienţilor români.

În cadrul acestui proiect peste 1000 de persoane din mediul rural au beneficiat de investigații medicale gratuite. Echipe formate din medici specialiști, medici rezidenți, asistente medicale și voluntari aleși dintre elevii la școlile postliceale și studenții la medicină din Timișoara, Târgu Mureș, București, Iași și Craiova au făcut analize de sânge (hemogramă, profil lipidic, feritină), investigații pentru diagnosticarea diabetului (glicemie și glicată), EKG și evaluare pentru riscul bolilor cardiovasculare.

Synevo România a susținut acest proiect oferind serviciile de diagnostic de laborator necesare evaluării  stării de sănătate a populației .

SOS Satele copiilor

„SOS Satele Copiilor” este  o organizație neguvernamentală cu misiunea de a oferi o familie copiilor care au rămas fără sprijinul parental, dar și de a-i susține și proteja pe cei care riscă să-l piardă.

În cei aproape 30 de ani de activitate în România, ei au construit trei Sate SOS, în care sute de copii au crescut, au visat, au învățat și au devenit adulți responsabili și au ajutat sute de copii să rămână acasă, alături de familie, în comunitățile vulnerabile.

Ce fac ei în misiunea lor?

 • Oferă copiilor o familie iubitoare.
 • Susțin familiile vulnerabile.
 • Promovează drepturile copiilor.
 • Oferă o educație până la maturitate.

SOS Satele copiilor a implementat un program de asistare a tinerilor prin care aceștia sunt sprijniți în mod direct să-și termine studiile, să își găsească un loc de muncă potrivit și o locuință. După încetarea măsurii de protecție, tinerii SOS sunt acompaniați pentru o perioadă de trei ani, pentru ca integrarea în societate să fie cât mai lină.

Synevo România a susținut acest proiect acoperind cheltuielile integrale ale unei case din Satul SOS din Cisnădie, pentru o perioadă de 5 luni.

https://www.sos-satelecopiilor.ro

Programul înCerc al Asociației Medicover

Inițiat în 2017, programul „înCerc” pentru Prevenția Diabetului de Tip 2 și a Bolilor Civilizației este un instrument important de educație și sprijin direct în materie de sănătate.

Programul include un număr mare de copii de clasa a V-a din toate școlile din Ploiești și din Cluj-Napoca și are ca obiectiv principal îmbunătățirea stării de sănătate a copiilor de 10-12 ani prin reducerea riscului de apariție a diabetului de tip 2 și a bolilor civilizației.

Synevo este partener al acestui program încă de la demararea lui, investind astfel în educație și prevenție.

Prevenția începe de la vârste fragede, chiar înainte de vârsta adolescenței, iar tinerii care devin conștienți de riscurile unor boli ale timpurilor noastre sunt mai bine pregătiți pentru a-și construi o viață sănătoasă.

Despre înCerc: Programul de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 (in-cerc.ro)

Academia de Fotbal ”Gheorghe Hagi”

Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” este cel mai grandios proiect al fotbalului românesc. Acest proiect se doreşte a fi măsura recunoştinţei lui Gheorghe Hagi faţă de toţi cei care au avut încredere în el şi l-au susţinut de la primii paşi în fotbal şi până la retragere.

Prin crearea Academiei, Gheorghe Hagi a considerat că a venit momentul ca la rândul său să ofere cât mai multor copii şansa de a se pregăti la cel mai înalt nivel şi de a avea performanţe chiar mai mari decât ale sale. Academia este întinsă pe 7 hectare, în apropierea oraşului Constanţa, la Ovidiu.

Scopul principal al Academiei îl reprezintă iniţierea, formarea, dezvoltarea şi pregătirea copiilor şi juniorilor pentru performanţă la cel mai înalt nivel, atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Totodată, alte meniri ale Academiei sunt realizarea de acţiuni îndreptate către comunitate, îmbunătăţirea vieţii copiilor prin fotbal şi promovarea sportului ca un mod de viaţă sănătos.

Alte ONG-uri susținute în 2021

 • Asociația New Odyssey
 • Asociația Help Autism
 • Fundația Și Tu
 • Fundația Sfântul Dimitrie
 • Asociația Ana și copiii
 • ASCHF-R Filiala București Centrul de zi Aurora
 • Fundația HOSPICE Casa Speranței
 • Asociația Kineto Bebe
 • Asociația pentru intervenție în autism Suceava (AIAS)
 • Asociația Zi de Bine
 • Asociația United Kids
 • Fundația Breath Romania
 • Asociatia Atipic
 • Asociația Institul pentru cercetarea tulburărilor din spectrul autist Galați
 • Fundația CMU- Regina Maria
 • Asociația Maria Beatrice Alba Iulia
 • Asociația MagicCamp
 • Asociația  pentru Micuțul Noel
 • Asociația Atlas Arena
 • Asociația Code for Romania
 • Asociația Bookland
 • Fundația Metropolis
 • Fundația Hope and Homes for Children România
 • Asociația Dăruiește Aripi

Soluții pentru comunitate  

Soluții pentru comunitate  

Soluții pentru comunitate  

Soluții pentru comunitate  

Soluții pentru comunitate  

Despre Synevo

Synevo este principalul furnizor de soluții de diagnostic de laborator din România, oferind peste 2000 de tipuri de analize uzuale și avansate, de la teste de prevenție și diagnostic primar, până la teste de monitorizare a diverselor terapii. Synevo România administrează o rețea națională de 22 de laboratoare clinice, inclusiv un laborator de analize veterinare și 168 de centre de recoltare, amplasate în zone ușor de accesat din 76 de localități. Mai mult de 1500 de angajați se implică în furnizarea serviciilor de laborator pentru 1,8 milioane de clienți unici, efectuând peste 18,6 milioane de teste în fiecare an.

Cu o experiență de 28 de ani în industrie, Synevo România furnizează informații esențiale profesioniștilor din domeniul sănătății, unităților medicale, companiilor farmaceutice, cercetătorilor și pacienților, cu scopul de a-i ajuta să ia decizii informate și oferă acces la platforme digitale care permit clienților să beneficieze de experiențe personalizate.

Despre Asociația Medicover

Asociația Medicover s-a înființat în 2016, cu ajutorul Fundației Medicover, ambele organizații fiind patronate de Fundația Christina și Jonas af Jocknick, întemeietorii Medicover. Asociația Medicover este axată pe educarea, sprijinirea comunităților locale și dezvoltarea unor programe care să contribuie în mod direct sau indirect la îmbunătățirea sănătății și la sensibilizarea publicului spre un stil de viață adecvat.

Principala inițiativă a Asociației Medicover este Programul de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 și a Bolilor Civilizației „înCerc”, prin intermediul căruia aproape 8.000 de copii din două orașe din România au fost evaluați cu privire la riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 și a bolilor civilizației, 1.500 dintre aceștia participând deja la etapa de consiliere personalizată, derulată pe parcursul a 18 luni.

De-a lungul celor aproape șase ani de funcționare, prin intermediul acțiunilor de voluntariat ce sunt desfășurate sub egida “Împreună putem face mai mult” și prin intermediul proiectului “Resurse pentru fapte bune”, am sprijinit periodic peste 100 de organizații și mai bine de 10.000 de beneficiari direcți ai acestora.

Ca recunoaștere pentru proiectele derulate, Asociația Medicover a primit premii în cadrul celor mai importante evenimente CSR din România, precum Romanian CSR Awards, Gala Societății Civile, Community Index ș.a.